Over mij

Na mijn afstuderen als beeldend kunstenaar ben ik me gaan verdiepen in filosofie├źn en toepassingen van de Chinese geneeskunde, het antroposofische mensbeeld, geweldloze communicatie en systemische opstellingen.

Als kind voelde ik altijd sterk de behoefte om vorm te geven aan mijn gedachten en gevoel. Dit deed ik door middel van schrijven, muziek maken, schilderen en het maken van ritueeltjes.  Deze expressieve uitingen had ik als introvert kind nodig om te verwerken wat er in mij en om mij heen gebeurde.

De liefde voor rituelen, het vormgeven aan het leven is altijd gebleven en zelfs mijn manier van werken geworden.

In 2018 heb ik het Inspiratiekompas opgericht vanuit mijn verlangen om waarde toe te voegen en inspiratie te brengen in het leven van anderen. Ik laat mensen graag vertragen, transformeren en herverbinden met zichzelf, hun omgeving en de natuur. Vanuit die staat van zijn kun je je naar mijn idee namelijk het beste verwonderen over hoe wezenlijk eenvoudig alles eigenlijk is en hoeveel schoonheid er te vinden is in het hier en nu.

De diensten die ik aanbied komen voort uit mijn behoefte aan meer bezieling, zingeving, aandacht en plezier in de wereld. Ruimte voor gevoel, authenticiteit en verbinding spelen daarin een belangrijke rol.

De waarde van het leven komt naar mijn idee namelijk vaak niet genoeg tot uitdrukking. Dit komt omdat mensen vervreemd zijn geraakt van het ritme van de aarde, van de natuur en daarmee van henzelf.

Het lichaam zie ik als instrument om gevoelig(er) te worden voor dit ritme. Wanneer je hierop leert afstemmen kun je je leven met meer gemak en plezier beleven en meer rust en zingeving ervaren.

Ik heb opleidingen gevolgd en ervaring opgedaan in massage- en energetische technieken, yoga, tai chi en mindfulness, familie opstellingen en systemisch werk, haptonomie, sociaal pedagogisch werk en beeldende kunst. Ik geef deze kennis en ervaring heel graag door aan eenieder die, op wat voor manier dan ook, zoekend is op zijn of haar pad!

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten, welkom!

Hieronder zie je een greep uit de opleidingen en trainingen die ik door de jaren heen gevolgd heb. Ik blijf mezelf ontwikkelen door samenwerkingen aan te gaan, met collega’s uit te wisselen, bijscholingen te volgen en me te verdiepen door middel van zelfstudie en onderzoek.

  • Familie opstellingen en systemisch werk – Libeboek, Linda van Schendel
  • Familie opstellingen en systemisch coachen met groepen en individueel – Kuunganisha Training en coaching, Theo Bruekers Training en coaching
  • Geweldloze communicatie – van Rietschoten Training en coaching
  • Yin Shin Do – Wim Hermans
  • Bindweefselmassage en meridiaantherapie – Instituut Blokdijk
  • Academie voor kunst en vormgeving ‘s Hertogenbosch, autonome kunst
  • Sociaal Pedagogisch Werk