Over mij

Hallo, welkom op mijn site!

Ik ben Esther Beysens. Ik woon met mijn tienerzoon in lichtstad Eindhoven. Hoewel ik niet van de drukte in de stad hou is er hier ook genoeg groen om ons heen: er zijn prachtige parken, bossen en hei in en om de stad waar ik heerlijk kan wandelen en opladen. Ook heb ik een tuin van 30 meter lang, waarin ik van bomen, planten en bloemen geniet. Ik hou van reizen, koken, lezen en kunstzinnig bezig zijn. Van muziek maken met vrienden en van kampvuur. Van de levendigheid en de originaliteit van kinderen.

Mijn grootste inspiratiebron is de aarde met al haar seizoenen en golfbewegingen, en de mens die daarop zijn weg bewandeld.

De diensten die ik aanbied vanuit het Inspiratiekompas komen voort uit een verlangen naar meer bezieling en zingeving in de wereld. De waarde van het leven komt mijns inziens vaak niet genoeg tot uitdrukking. Dit komt omdat mensen vervreemd raken van de natuurlijke ritmes en daarmee van henzelf. We worden geacht ons aan te passen om mee te kunnen draaien in een maatschappij die veelal gaat voor economische belangen. Maar hoe reëel is dat eigenlijk?

Het is tijd dat we kleur gaan bekennen naar onszelf en de mensen om ons heen. Wat is het dat ons écht raakt? Waar worden we écht blij en enthousiast van? En wat houdt ons tegen om dit niet te leven, om ons hier niet mee te verbinden?

Als kind voelde ik al de behoefte om vorm te geven aan wat me roert in het leven, en nog steeds! Middels schrijven, muziek, dans, rituelen en kunstzinnig bezig zijn.  Ik hou van vormgeven om mijn leven zin te geven en er voldoening uit te halen. Ik leef met de seizoenen en laat me graag inspireren door oude tradities om het jaarrond betekenis te geven aan wat er in en om me heen gebeurt.

Het lichaam zie ik hierbij als een spiegel van mijn ziel en als instrument. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de wisselwerking van onze geest met ons lichaam en de mogelijkheden deze te beïnvloeden.  Er zit veel wijsheid én weidsheid in ons lijf! Je kunt er zoveel aan beleven, ontdekken en helen, dat het voor mij een enorme bron van inspiratie blijft. Door verschillende opleidingen in massage- en energetische technieken heb ik tools om mijn handen in te zetten voor meer harmonie, gezondheid en energie.

Zelf heb ik veel geleerd van haptonomie, tai chi, yoga, mindfullnes en verschillende opleidingen en cursussen waarin lichaamswerk verweven zit. Deze elementen komen ook altijd terug in mijn eigen werkwijze.

In de loop der jaren heb ik mijn eigen manier gevonden waarin ik creativiteit, liefde voor de natuur, helingsmethoden, oeroude wijsheid én persoonlijke ontwikkeling samen kan voegen om daarmee andere mensen te inspireren en te begeleiden.

Ik kijk ernaar uit te ontmoeten!  Welkom ♥