Over mij

Van kinds af aan verwonder ik me over het leven, ons bestaan de natuur en verschillende culturen en tradities.  Ik was creatief en schreef veel, maakte muziek, schilderde en gaf vorm aan kleine rituelen. Deze expressieve uitingen had ik ook nodig om te verwerken wat er allemaal in en om mij heen gebeurde.

Na een studie sociaal pedagogisch werk en mijn afstuderen als beeldend kunstenaar in 2005 ben ik me gaan verdiepen in filosofieën en toepassingen van de Chinese geneeskunde, massage, het antroposofische mensbeeld, geweldloze communicatie en systemische opstellingen. Hoe je zingevingsvraagstukken op een helende manier kan benaderen, dat had en heeft nog altijd mijn aandacht.

Nergens vond ik een baan die écht bij mij paste en waarin ik mezelf helemaal kwijt kon. Zelfstandige worden was dan ook een logische stap. In 2018 heb ik het Inspiratiekompas opgericht vanuit mijn verlangen om waarde toe te voegen en inspiratie te brengen in het leven van anderen. Mijn liefde voor rituelen, symbolisme en beeldend werken is altijd een rode draad in mijn leven geweest en deze heb ik dan ook geïntegreerd in mijn manier van werken nu.

Ik help je graag vertragen, transformeren en herverbinden met jezelf, je omgeving en je natuurlijke staat van zijn. Vanuit die staat kun je je naar mijn idee namelijk het beste verwonderen over hoe wezenlijk eenvoudig alles eigenlijk is en hoeveel schoonheid en plezier er te vinden is in het hier en nu.

De diensten die ik aanbied komen voort uit mijn behoefte aan meer bezieling, zingeving, aandacht en plezier in de wereld. Ruimte voor gevoel, authenticiteit en verbinding spelen daarin een belangrijke rol.

In de maatschappij waarin we leven zie ik de waarde van het leven en de natuur vaak niet genoeg tot uitdrukking komen. Dit komt omdat wij mensen vervreemd zijn geraakt van het ritme van de natuur en daarmee van onszelf. Wanneer we gevoeliger worden en ons lijf leren gebruiken als instrument om dit ritme te voelen en erop af te stemmen, kunnen we leven vanuit meer gemak, eenvoud en plezier en met de rust en voldoening waarnaar veel mensen verlangen.

Ik heb opleidingen gevolgd en ervaring opgedaan in massage- en energetische werk, yoga, haptonomie, tai chi en mindfulness, familie opstellingen en systemisch werk, sociaal pedagogisch werk en de beeldende kunst. Ik geef deze kennis en ervaring heel graag door aan eenieder die op wat voor manier dan ook, zoekend is op zijn of haar pad!

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten, welkom!

Hieronder zie je een greep uit de opleidingen en trainingen die ik door de jaren heen gevolgd heb. Ik blijf mezelf ontwikkelen door samenwerkingen aan te gaan, met collega’s uit te wisselen, bijscholingen te volgen en me te verdiepen door middel van zelfstudie en onderzoek.

  • Familie opstellingen en systemisch werk – Libeboek, Linda van Schendel
  • Familie opstellingen en systemisch coachen met groepen en individueel – Kuunganisha Training en coaching, Theo Bruekers Training en coaching
  • Geweldloze communicatie – van Rietschoten Training en coaching
  • Yin Shin Do – Wim Hermans
  • Bindweefselmassage en meridiaantherapie – Instituut Blokdijk
  • Academie voor kunst en vormgeving ‘s Hertogenbosch, autonome kunst
  • Sociaal Pedagogisch Werk