De krachtige werking van Familie opstellingen

Rauw, puur en ontembaar. Dat is hoe ik opstellingen ervaar. Ze raken diep, schijnen hun licht en brengen beweging op zielsniveau daar waar het nodig en wenselijk is.

Keer op keer ervaar ik tijdens familie opstellingen dat er zoveel waardevolle informatie boven komt! Of het nu gaat om thema’s als rouw, slachtoffer/daderschap, relatie problemen, erkenning, stagnatie, lichamelijke klachten.

Niet alleen voor de inbrenger van de vraag maar ook voor alle representanten is die informatie waardevol, omdat ze universeel is. Dat heeft te maken met de wetten van hiërarchische ordening, verbinding, balans en erkenning, waar systemisch werken vanuit gaat.

De dynamieken die ‘vertaald’ worden door de representanten, laten veel zien en brengen beweging in het systeem van degene die het thema inbrengt, en in het systeem van degenen die daarmee resoneren.

Wat ik ook telkens zie, is hoe belangrijk het is om zelf de verantwoordelijkheid te durven nemen voor je eigen thema en proces. Een opstelling is namelijk niet zaligmakend. Het is een middel om onderliggende dynamieken naar de oppervlakte te brengen en dat is echt niet altijd aangenaam 😉

Het gaat over dat wat er is, en dat kan wanneer je daarvoor open staat, transformatie en heling brengen op meerdere lagen in je leven.

Wil jij meer inzicht in jouw proces, vraag of probleem? Ik kijk graag met je mee, bijvoorbeeld in een individuele opstelling of een groepsopstelling, zodat er inzicht en beweging kan komen in jouw situatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.