Coaching

Coaching

Hoe is momenteel de balans in je leven? Met een kompas als metafoor gaan we onderzoeken waar je nu staat, waar je tegenaan loopt en wat je wilt veranderen en/of bereiken. Hiermee bedoel ik niet iets bereiken door hard te werken hiervoor. Het enige commitment dat je hierbij mag hebben is met een open blik naar jezelf kijken, en dat is soms nog niet eens zo makkelijk.

Ik begeleid je op een rustige en betrokken manier waardoor dat wat makkelijker kan gaan. Geen ‘quick fix’, maar de tijd nemen om alles te laten ontvouwen en dat te integreren in je leven.

Met ervaringsgerichte coaching kunnen we ‘een laagje dieper’ komen.

Ik doe dit onder andere vanuit een systemische visie en opstellingenwerk. Dit zijn manieren om zicht te krijgen op het verband dat bepaalde aspecten in je leven met elkaar hebben, bezien vanuit een groter geheel. Familie opstellingen en organisatie opstellingen zijn hier bekende voorbeelden van. De drie kernwaarden die in systemisch werk altijd terug komen zijn ‘balans, verbinding en hiërarchie’.

Wanneer je iets specifiek wil uitdiepen heeft het veel effect om systemisch te kijken.

Dit is een manier van problemen bekijken en oplossen die eigenlijk oeroud is en die door volkeren die dicht bij de natuur leven, werden en worden gebruikt. Wanneer er een probleem in de gemeenschap of familie is, wordt een stamoudste, wijze of sjamaan erbij gehaald die met de voorouders en ‘spirits’ communiceert over hoe dit probleem op te lossen is.

In de hedendaagse westerse systemische opstellingen, werken we één op één of met een groep mensen. Met voorwerpen zoals vloerankers, poppetjes, Kapla of mensen die als representant staan voor de blokkade van de hulpvrager en bepaalde personen in diens familie lijn.  Hulpbronnen worden ook altijd ingezet waardoor de balans kan herstellen.

We ervaren op deze manier hoe de dynamieken werken die vaak al van generatie op generatie worden overgedragen. Er wordt altijd gewerkt vanuit wat je zelf ervaart als probleem, en de informatie die je op dit moment hebt. We gaan dus niet zoeken naar en wroeten in dingen waar we niet bij kunnen.

Wil je oude, niet meer dienende patronen doorbreken, en op een ervaringsgerichte manier aan de slag, dan helpt systemische coaching je om op een diepere laag los te komen van dat wat niet bij jou hoort. Ik kan je uit ervaring zeggen, dat veel van waar je mee zit en wat je bij je draagt niet van jou is! Het is goed om je hier bewust van te zijn. Zo kun je namelijk je leven vanuit meer ontspanning en vrijheid gaan leven. Wat ook een positief effect zal hebben op al je relaties!