Familie opstellingen en Systemische Coaching

Familie opstellingen en Systemische Coaching

Met familie opstellingen en systemische coaching kun je op een diepgaande manier onderzoeken waar je tegenaan loopt in je leven én wat je kunt doen om hier verandering in te brengen. Je kunt hiermee dus een laagje dieper komen dan dat je gewend bent. Dat is wezenlijk anders dan wanneer je alleen op cognitief niveau praat met elkaar.

Systemisch werk geeft inzicht in het verband dat bepaalde aspecten in je leven met elkaar hebben, bezien vanuit een groter geheel. Familie opstellingen en organisatie opstellingen zijn de bekendste voorbeelden van systemisch werk maar in principe kun je opstellingen bij alle thema’s inzetten wanneer je disbalans ervaart. Denk bijvoorbeeld aan ziekte, werk, liefde, pijn, trauma enzovoort. Kernwaarden die in systemisch werk altijd terug komen zijn ‘balans, ordening en verbinding’.

Problemen oplossen door middel van opstellingen is een oeroud  gegeven dat al eeuwen vanzelfsprekend is bij natuurvolkeren: wanneer er een probleem in de gemeenschap of familie is wordt een stamoudste, wijze of sjamaan gevraagd die in een ceremonie of ritueel met voorouders communiceert en daardoor inzichten krijgt.

In hedendaagse systemische opstellingen, die als eerste door Bert Hellinger ontwikkeld zijn, werken we één op één of met een groep mensen. Met symbolische figuren en poppetjes of met mensen die jouw hulpvraag en de personen en dynamieken uit je familielijn representeren.

Je ervaart op deze manier hoe dynamieken werken die vaak al meerdere generaties bestaan en zult meemaken hoe je hierdoor inzicht in je eigen problematiek krijgt. Een (familie)opstelling heelt en transformeert waar het op dat moment nodig is. Het onbewuste wordt bewust!

Wil je oude patronen doorbreken en op een ervaringsgerichte manier bezig zijn met je ontwikkeling dan helpt systemische coaching je om op een diepere laag los te komen van dat wat van nature niet bij jou hoort. Je zult je leven dan ook vanuit meer ontspanning en vrijheid gaan leven en dat heeft een positief effect op je relaties, werk en gezondheid!

Dit is geen ‘quick fix’: je neemt de tijd om alles te laten ontvouwen zodat je het ook daadwerkelijk kunt integreren in je leven.

Systemische wandelcoaching: Coaching met de natuur als leidraad

Met wandelcoaching lopen we samen een stukje op en nemen we de natuur als uitgangspunt om jouw vraagstuk te spiegelen. Wandelen zet je in beweging en door beweging zal er al ruimte komen en ga je nieuwe mogelijkheden zien. Nieuwe gezichtspunten ontstaan wanneer je terugkomt bij je gevoel. Wandelen in de natuur helpt om zaken die er niet toe doen sneller los te laten en daardoor makkelijker tot de kern te komen.

We spreken vooraf samen af waar we gaan wandelen, in de omgeving van Eindhoven.

Groepsopstellingen in de natuur zijn ook mogelijk.